Dag 16: Een vrije ochtend

Zoals je misschien gelezen hebt in het verslag van gisteren, hebben velen van ons het nachtleven van Osaka gisteren goed verkend. Bij een goed nachtleven hoort jammer genoeg een goede kater, dus hebben de meesten de vrije ochtend die op deze dag gepland stond slapend doorgebracht. Een deelnemer vond de douche blijkbaar comfortabeler dan zijn bed, waar hij 3 uur geslapen heeft, waarvan één uur met de douche aan. 

Nadat we gebruncht hadden begaven we ons naar de excursie van Toyo Construction en Osaka University. Na deze excursie op de bushalte moest één groepje de financiële schade van de karaokebar van gisteren nog herstellen, omdat dat iets duurder uitgevallen was dan verwacht.

Nadat we terug waren in het hotel besloot ik met een groepje te gaan uiteten in Shin Sekai. Dit is een oud deel van de stad (begin 20e eeuw), gebaseerd op Parijs en New York. De reputatie van de wijk is niet zo goed, maar voor goed Japans eten is deze wijk zeker geschikt.

Toen we uitgegeten waren hebben we nog even geklaverjast in het hostel en we hebben onze tas ingepakt, omdat we de dag erna vroeg op moesten om de shinkansen naar Hiroshima te nemen. Na overleg met mijn kamergenoten Ramon, Maarten en Jeroen bleek half 8 ons een mooie tijd om de wekker te zetten. Vervolgens de wekker zetten zijn we alleen vergeten, waarover je morgen meer zult lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *